Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za poeziju i kratku prozu

Large received 330890111399258  1
Petak
15.01.2021.

Dom omladine Pančevo raspisuje 44. po redu natječaj za Zbornik poezije i kratke proze mladih s prostora ex-JU – Rukopisi 44.

Pravo sudjelovanja imaju svi autori između 15 i 30 godina starosti koji pišu na ex-jugoslovenskim jezicima, kao i jezicima nacionalnih manjina u Republici Srbiji. Natječaj će biti otvoren do 21. veljače 2021. godine.

Na natječaju se može sudjelovati poezijom i/ili kratkom prozom. Potrebno je poslati do 3 pjesme i/ili 3 kratke priče: pjesme dužine do 2, a priče do 3 stranice teksta (za priče: do 7 000 znakova, veličina fonta 12), potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom stanovanja (državljanstvom u slučaju da autor živi u inozemstvu), brojem telefona i emailom.

Autori osobne podatke trebaju navesti i u tijelu maila i na početku dokumenta s radovima; pjesme, odnosno, priče, poslati treba u jednom Word dokumentu; ne šalju se u kompresiranom formatu (ZIP, RAR). Naposlijetku, treba poštovati dijakritičke znakove (slova č, ć, đ, š, dž) i pravopisna pravila.

E-mail adresa za slanje radova je: zbornikrukopisi@gmail.com.

Dom omladine Pančevo preporučuje slanje radova putem elektronske pošte, a običnom poštom u slučaju da autori nisu u mogućnosti drugačije poslati radove. U tom slučaju adresa je:

Dom omladine Pančevo, Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (s naznakom ''za Rukopise 44'').

Rukopisi 44 iz tiska će izaći početkom svibnja 2021., a u toku tog mjeseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno, trodnevni festival (ukoliko dozvole epidemiološke mjere). Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti doći na promociju Zbornika, autorski primjerci bit će poslati poštom.

Više informacija ovdje.


Izvor i foto: Dom omladine Pančevo

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu