Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za roman

Large 1130
Nedjelja
21.09.2008.

Nakladnička kuća Mentor i udruga Knjiga u centru imaju dvije biblioteke za SF/F/H stvari. Jedna je biblioteka Ultima (Krušvarovi Izvršitelji nauma Gospodnjeg i nadolazeća Gavranova Božja jednadžba), a druga Zvijezda u centru (nadolazeće Lepčinovo Vražje oko i Krušvarove Zvijeri plišane). U idućoj godini izdavačke su potrebe jedan roman u Ultimi i dva u Zvijezdi.

Za biblioteku Ultima traži se roman za odrasle, dužine od 200 do 400 kartica (50.000-100.000 riječi), a za biblioteku Zvijezda u centru traže se 2 romana za djecu i mlade (razni uzrasti), dužine od 80 do 150 kartica (20.000-40.000 riječi) svaki.

Opći uvjeti:

- do 20. listopada 2008. treba poslati sinopsis romana (ne duži od 500 riječi) i prvih 30-40 kartica teksta (8-10.000 riječi) Darku Macanu na mail darkomacan@yahoo.com, s naznakom biblioteke u naslovu maila
- autori će do 20. studenog 2008. biti mailom obaviješteni jesu li Mentor ili Knjiga u centru zainteresirani; sve odluke žirija (kojeg će vjerojatno sačinjavati Darko Macan) su konačne
- romani za koje su izdavači zainteresirani predat će se Ministarstvu za potporu; ako dobiju potporu idu sigurno; ako ne dobiju potporu, idu ovisno o tome koliko bude para
- odabrani autori imaju čekati objavu rezultata potpore prije nego roman, eventualno, počnu nuditi drugdje
- pare po objavljivanju su mizerne, živite u Hrvatskoj

Ako vam se sviđaju uvjeti i imate ili ste u mogućnosti isproducirati roman SF/F/H tematike, ne oklijevajte već šaljite odmah!

Možda će vas zanimati
U fokusu
Homepage dizajn bez naslova  15 08.03.2021.

Praktični osmomartovski vodič za i kroz književne nagrade

Koji su sve mogući razlozi koji dovedu do tako očigledne posljedice da književnost žena nije podjednako nagrađivana i vrednovana kao muško stvaralaštvo? Još uvijek aktualan tekst Nađe Bobičić.

Piše: Nađa Bobičić

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu