Page arrow
Web banner 3Banner mobile 3

Natječaji 'Na vrh jezika' i 'Prozak'

Large novo

Foto: Prvi prozak na vrh jezika.

Ponedjeljak
05.12.2022.

Požurite, uranite, sreću ugrabite! Ostalo je još manje od mjesec dana za slanje rukopisa koji mogu konkurirati za nagrade Prozak i Na vrh jezika za 2022. godinu.

Nagrade za rukopise autora/ica do 35 godina Na vrh jezika za poeziju i Prozak za fikcijsku prozu organizira Udruga Kultipraktik, a godišnje dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar.

Izbor do 10 neobjavljenih pjesama uz bio-bibliografsku crticu treba poslati kao privitak u jednom Word-dokumentu na email adresu navrhjezika@gmail.com, a neobjavljenu prozu(e) opsega do pet kartica teksta (9000 znakova s proredom) na adresu prozaknatjecaj@gmail.com. Uz prijavu pripremite i portretnu fotografiju u .jpg formatu.

Rok za slanje radova je 31. prosinca 2022. godine.

Radovi koji budu ulazili u širi izbor bit će objavljivani na Facebooku Prvi prozak na vrh jezika, stoga pomno pratite stranicu. Autori koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni e-mailom i zamoljeni da žiriju na uvid pošalju sav materijal koji bi mogao ući u knjigu.

Obje nagrade sastoje se od objave knjige fikcijske proze, odnosno zbirke poezije, sa svim pripadnim autorskim pravima u izdanju naklade Jesenski i Turk, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome.

Za sve eventualne upite kontaktirajte ovaj link.

Ove nagrade iznjedrile su neka nova i svježa imena naše pjesničke i kratkopričaške scene. Virtualno vas motiviramo na prijavu i želimo puno sreće svima!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu