Page arrow

Prijavi se na radionicu književne kritike

Large baner radionica 2021
Utorak
04.05.2021.

I ove godine mladi književni kritičari, novinari i studenti imaju priliku dobiti jednu od dvadeset stipendija za sudjelovanje na radionici književne kritike koju, u u okviru Šestog internacionalnog festivala književnosti Bookstan, organizira izdavačka kuća Buybook.

Bookstan će se održati u periodu od 7. do 10. srpnja, a radionica na temu Kritika i književni zanat od 4. do 10. srpnja 2021. godine. Prijave se šalju na e-mail adresu radionica@buybook.ba do 22. svibnja 2021., a trebaju sadržavati prijavnicu, biografiju i dva autorska rada iz područja književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i znanstveni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.

Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku, te imaju od 21 do 30 godina. Ukoliko ste sudjelovali na prethodnim radionicama, možete se opet prijaviti.

Kandidati će imati nekoliko zadataka - prva faza je pisanje teksta koji se treba dostaviti do 26. lipnja, a u drugoj se prate događaji festivala. Tekstovi koji tim povodom nastanu bit će objavljeni na društvenim mrežama i web-stranicama Buybooka i Bookstana, a najbolji među njima na stranicama medijskih partnera festivala. Treća faza je pohađanje predavanja i radionica s uglednim predavačima za vrijeme trajanja programa. 

Voditelj ovogodišnje radionice je Nenad Veličković, a odabrani polaznici će pored njega imati priliku slušati i druge predavače i goste festivala. 

Prijavni obrazac preuzmite ovdje, a sve informacije pratite ovdje.

Izvor: Bookstan Sarajevo

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu