Page arrow

To je pitanje kulture?!

Large canva   classroom chair and desk
Srijeda
11.09.2019.


Kulturpunktova novinarska školica – Svijet umjetnosti besplatni je, jednosemestralni edukacijski program za mlade od 16 do 30 godina koji žele usvojiti temeljna znanja i vještine u poljima medijske produkcije, suvremenih umjetničkih praksi i nezavisne kulturne scene.

Udruga Kurziv, nakladnik portala Kulturpunkt.hr, provodi Školicu od 2009. i u dosadašnjih deset ciklusa obrazovano je preko 120 polaznika. Ovaj jedinstveni edukacijski program organiziramo kako bismo pridonijeli raznolikosti medijskog uvida u područje suvremene kulture te motivirali mlade autore za produkciju novinarskih tema iz tog područja.

Jedanaesti ciklus Školice počinje 2. listopada 2019. i traje do veljače 2020. godine. Program se održava u večernjim terminima ponedjeljkom i srijedom, a detaljan raspored i program polaznici će dobiti pri prvom susretu. Predavači i voditelji radionica istaknuti su kulturni radnici, medijski profesionalci i istraživači, a ovogodišnji program organiziran je u tri modula.

Školica će obuhvatiti serije predavanja o medijima i medijskim politikama, predavanja o kulturnim politikama i nezavisnoj kulturnoj sceni, te predavanja o suvremenim vizualnim i izvedbenim umjetničkim praksama. Radionički segment obuhvatit će novinarsku produkciju u pisanom, audio i video formatu, prema interesima polaznika, te analizu vizualnih i izvedbenih umjetničkih radova. Treći i završni segment programa uključuje produkciju završnog rada, uz izravnu mentorsku podršku. Svi će završni radovi biti objavljeni na portalu Kulturpunkt.hr.

Prijava za edukacijski program treba sadržavati ime i prezime, kratki životopis i kontakt podatke (mail adresu, broj mobitela) te motivacijsko pismo i kratki autorski osvrt na neku temu iz područja kulture. Prijave treba slati na adresu novinarska.skolica[at]gmail.com s naslovom "Prijava za Školicu", najkasnije do srijede, 18. rujna u 24 sata.

Više informacija na linku.

Foto: izvor.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu