Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Disku(r)sija: Nikola Nikolić i Luca Kozina

Large dizajn bez naslova   2022 12 09t152929.357

Foto: Facebook. 

Petak
09.12.2022.

Uvijek uživamo u formatu književnih tribina, pogotovo kada u njima sudjeluju dragi nam suradnici, stoga dijelimo poziv za jednu splitsku!

Splitska udruga KURS već petnaestak godina organizira program "Writers in Residence Marko Marulić", u sklopu kojeg omogućuje inozemnim umjetnicima – prije svega piscima, ali i prevoditeljima i vizualnim umjetnicima – jednomjesečni rezidencijalni boravak u Splitu.

Svaka rezidencijalna gošća predstavlja se, uz domaće reprezentativce, u tradicionalnom programu književnih tribina Disku(r)sija

Iduće izdanje održat će se u utorak, 13. prosinca 2022. godine, s početkom u 18:30 sati u poetsko-glazbenom odjelu Dalmatina Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, na adresi Zagrebačka 4. Tom će se prilikom publici predstaviti ovomjesečni rezidencijalni gost, crnogorski pisac Nikola Nikolić i splitska spisateljica Luca Kozina. Voditeljica ovog programa je književna prevoditeljica i promotorica Patricija Horvat.

Gosti tribine predstavit će publici svoj spisateljski rad, čitati ulomke iz pripovijedaka i razgovarati o fikciji, autofikciji i dnevnicima, kratkim i dugim proznim formama, probijanju na književnoj sceni, književnim nagradama, festivalima i rezidencijama te drugim temama.

Nikola Nikolić (1989., Podgorica), završio je Fakultet političkih nauka u Podgorici, na kojem je i magistrirao. Objavio je tri romana: Čvor (2011.), Meandar (2014.), Sirene za uzbunu (2019.) te zbirku priča Atakama (2016.). Koautor je knjige 2020 (dnevnički zapisi) s još petoro autora (Luiza Bouharaoua, Rumena Bužarovska, Danilo Lučić, Lana Bastašić, Dijana Matković), koja je objavljena 2021. u izdanju zagrebačke Frakture, a 2022. u izdanju beogradske Booke i skopskog Antologa. Priče objavljuje u crnogorskim i regionalnim časopisima te na portalima za književnost. Piše književnu kritiku, blogove i intervjue s književnicima i književnicama iz regije. Dobitnik je nagrade Bihorska Venera za kratku priču. Priče su mu prevedene na engleski, talijanski, albanski, makedonski i njemački jezik.

Luca Kozina (1990., Split) piše prozu i poeziju. Radovi su joj objavljeni u časopisima Zarez, Fantom Slobode, Mogućnosti, Republika, u zborniku Rukopisi 43 te na internetskim portalima. Dobitnica je književne nagrade Prozak za 2019. godinu. Piše književne kritike za portal Booksa. Članica je književne grupe NKV. Objavila je zbirku kratkih priča Važno je imati hobi (Jesenski i Turk, 2022.)

Kao mali uvod i teaser u raspravu, ovdje prilažemo kritiku Lucine zbirke koju je za naš portal napisao Vladimir Arsenić

Mi smo event rezervirali u kalendaru, a za goste tribine već smišljamo pitanja!

Izvor: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu