Page arrow

Filipu Rutiću 'Sedmica i Kritična masa'

Large filip rutic
Utorak
27.04.2021.

Pisac Filip Rutić dobitnik je književne nagrade Sedmica i Kritična masa 2020 za mlade prozaiste.

Booksu je to posebno razveselilo jer je Filip polazio Ferićevu radionicu, a bio je i gost na tribini Učitavanje. Kako navodi žiri u sastavu Viktorija Božina, Ilijana Marin, Branko Maleš i Damir Karakaš, Filipova ''nagrađena priča Riža s kečapom, blagim ili ljutim ima snažan pečat 2020, a autoru je uspjelo kroz nepretenciozan ton i jedan neobičan odnos dati sliku opće nestabilnosti u eri korone i potresa.''   

Ulomak nagrađene Filipove priče nađite ovdje, a priču Godišnjica, nastalu na radionici pod Ferićevim mentorstvom, pročitajte ovdje.

U užem izboru nagrade, osim Filipa, bili su Lucija Švaljek, Iva Hlavač, Luca Kozina, Marina Gudelj, Vid Hribar i Darko Šeparović.

Svrha nagrade Sedmica i Kritična masa za pisce do 35 godina jest istražiti mladu proznu scenu, dati poticaj novim proznim glasovima, te dati pregled (širi i uži) aktualne scene u sjeni, kako za publiku, tako i za izdavače u potrazi za novim imenima.


Izvor: Kritična masa





Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu