Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Korana Serdarević na 'Crusingu'

Large gusterov rep 300dpi S naslovnice knjige 'Gušterov rep'; Fraktura.
Srijeda
20.01.2021.

Srđanu Sandiću na tribini Cruising pridružit će se spisateljica Korana Serdarević

Povod je njena nedavno objavljena zbirka kratkih priča Gušterov rep, čiji junaci pokušavaju pronaći svoje mjesto u svijetu koji ih tjera na stalni izbor od beskraja mogućnosti. Korana i Srđan razgovarat će o ulogama (intimnim, društvenim), (ne)sreći, funkcijama književnosti, analitičkoj distanci, predavanju i stvaranju književnosti.

Razgovor će biti streaman putem Facebooka Multimedijalnog instituta u ponedjeljak, 25. siječnja 2021. u 19 sati. 

Korana Serdarević za svoje je kratke priče osvojila niz nagrada - dva puta prvu nagradu Ranko Marinković, nagradu Zlatko Tomičić, regionalnu nagradu Ulaznica, a prva zbirka kratkih priča Nema se što učiniti nagrađena je stimulacijom za najbolja književna ostvarenja godine od Ministarstva kulture RH. Roman Eksperiment Irene Tot našao se u finalu Tportalova izbora za roman godine.

Sudjelovala je na mnogo hrvatskih i međunarodnih književnih festivala. Aktivna je kao moderatorica na književnim događanjima i članica žirija književnih natječaja. Autorica je školskih gimnazijskih čitanki i sudionica projekata za poticanje čitanja kod mladih.


Izvor: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu