Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Lidija Deduš na 'Cruisingu'

Large untitled design  67
Četvrtak
15.04.2021.
U idućem Cruisingu u organizaciji Multimedijalnog instituta gošća će biti pjesnikinja Lidija Deduš.

Srđan Sandić s njom će u ponedjeljak, 26. travnja 2021. u 19 sati razgovarati o svili i kadifi u jeziku, o hrabrostima i lažima u pjesništvu, uređivanju i kritikama, zakonitostima poezije i sna, o poetskoj inteligenciji i mnogočemu drugom. Razgovor ćete moći pratiti uživo putem Facebooka

Prošle godine Lidija je, uz Vandu Mikšić, gostovala ispred Bookse na tribini Pjesnikinja petkom, a što je tim povodom rekla o zapisivanju svakodnevice i dodirima sa stvarnošću u svojoj poeziji provjerite u videu.

Lidija Deduš rođena je 1977. godine. Autorica je zbirki poezije Apatridi i ostale čudne ličnosti (nagrada za prvu zbirku na natječaju Trgni se! Poezija! nakladničke kuće Treći Trg, Beograd, 2018.) i Ništa od najavljivanog kraja svijeta (Treći Trg, Beograd, 2019.). Pjesme i kratke proze objavljivane su joj u različitim časopisima i u emisijama Hrvatskoga radija, a poezija joj je prevođena na engleski i grčki. Razglednice iz prašnjave republike njena je treća zbirka, za koju je 2019. dobila nagradu Post Scriptum za književnost na društvenim mrežama.


Izvor: Klub MaMa

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu