Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Festival LITaf

Large novo

Foto: Književni festival LITaf.

Petak
12.05.2023.

Na našem književnom radaru frekvencije su opasno zatitrale, što znači da su u pripremi uzbudljiva događanja. Na našu mapu upisat će se još jedan književni festival!

Zadarski LITaf u svom će prvom izdanju okupiti domaće i regionalne književnike, prozaiste i pjesnike, prevoditelje i prevoditeljice, i to od 25. do 27. svibnja 2023. godine.

Tema ovogodišnjeg programa je početak. Publika će imati priliku iz prve ruke čuti nešto o književnim početcima autora i prevoditelja i što znači doživljavati književnost kao „prozor u svijet“.

Očekuje nas dinamičan program koji se sastoji od razgovora, predstavljanja književnih časopisa ili platformi te čitanja odabranih tekstova i prijevoda suvremenih autora, čiji su autori studenti prevoditeljskih smjerova na zadarskom Sveučilištu.

Na zadarsku pozornicu stupit će jaka književna postava: Senko Karuza, Miroslav Mićanović, Branko Čegec, Sven Popović, Maša Kolanović, Staša Aras, Nora Verde, Tanja Mravak, Želimir Periš, Damir Karakaš, Monika Herceg, Tomislav Augustinčić, Goran Čolakhodžić, Ana Brnardić, Vid Bešlić, Vanda Mikšić, Tomislav Kuzmanović, Iva Grgić Maroević, Rafaela Božić, Ivana Lončar i Tomislav Brlek.

Organizatorice festivala su Anja Glavinić, Patricia Jurišić i Marina Veverec, studentice druge godine diplomskog studija engleskog jezika i književnosti (modul književno prevođenje).

Za dodatne informacije o programu, autorima i autoricama, kao i drugim događanjima, posjetite društvene mreže festivala: Facebook i Instagram.

Za sve knjigoljupce i one koji će to tek postati, LITaf je još jedno place-to-be. 

Vidimo se!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu