Sukladno važećim mjerama klub Booksa zatvoren je od 28.11. do 21.12. / Due to COVID-19 Booksa is closed from November 28th until December 21st.

Nagrada "Orpheus" Dariji Žilić

Large izrezak 2
Četvrtak
01.10.2020.


Darija Žilić na nedavno održanom međunarodnom festivalu poezije u Plovdivu (Bugarska) dobila je nagradu Orpheus za sveukupnu pjesničku izvedbu.

Pjesme Darije Žilić na bugarski jezik prevela je Dimana Miteva, inače autorica brojnih prijevoda djela hrvatskih književnika i književnica.  Međunarodni festival u Plovdivu održan je od 23. do 27.9. 2020. Na njemu su gostovali pjesnici iz SAD-a, Turske, Španjolske, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Izraela i Hrvatske. Orpheus- Plovdiv 2020 je projekt Plovdiv LIK fondacije koja promiče razmjenu ideja i kreativnost kroz edukativne i kulturalne seminare, pjesnička čitanja i forume pisaca koji se održavaju u atmosferi grada s bogatim antiknim i medijevalnim nasljeđem.

Darija Žilić je diplomirala povijest i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, autorica je 12 knjiga poezije, proze, književnih ogleda, kritika i intervjua. Dobitnica je nagrade Kiklop za Pleši, Modesty, pleši za najbolju pjesničku knjigu u 2010., a iste godine nagrađena je nagradom Julije Benešić za Muzu izvan geta kao najbolju knjigu eseja u 2010. godini. Kontinuirano prevodi poeziju i prozu s engleskog jezika. 

Izvor: H.D.P.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu