Sukladno važećim mjerama klub Booksa zatvoren je od 28.11. do 21.12. / Due to COVID-19 Booksa is closed from November 28th until December 21st.

Najgore knjige velikih pisaca

Large ghost
Petak
21.02.2014.

Lako je pričati o najboljim knjigama, spomenimo se malo i najgorih, pomisli Isaac Chotiner iz New Republica i sastavi popis od pet najgorih knjiga velikih pisaca. Ne bi li dobili na napetosti, krenimo od začelja prema vrhu.

Tu pronalazimo Vile Bodies (1930) britanskog pisca Evelyna Waugha kojega najbolje znamo po trilogiji Časnici i gospoda, izdanoj u nas prije dvadesetak godina u čuvenoj biblioteci HIT.

Na redu je Bijes (2001) dobro nam znanog Salmana Rushdieja. Odlični poznavaoci djela ovog pisca kažu da Bijes uistinu ne spada u njegova najbolja djela.

Vrlo težak udarac doživjeli smo vidjevši na popisu omiljenog nam Philipa Rotha. Kao jedan od najgorih romana velikih pisaca navodi se Duh izlazi (2007), a kojega smo čitali u izdanju Buybooka. Nerado i s tugom u srcu moramo se pomiriti s činjenicom da Duh svakako nije najbriljantnija knjiga koju je Roth napisao. Nije ni u prvih deset.

Prvo mjesto Charles Dickens dijeli – sa samim sobom. Američke bilješke (1842) i Martin Chuzzlewitz (1844) zasjeli su na vrh ovog neslavnog popisa. Kad imaš toliko dobrih i važnih knjiga, kao što ih Charles ima, te dvije možemo i zanemariti.

foto: Chris Drumm

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu