Page arrow

Novi književni festival u Šibeniku

Large kiwihug alfouxamzh8 unsplash

Kiwihug, Unsplash.

Petak
20.08.2021.

I Šibenik dobiva svoj međunarodni književni festival. Šibenske književne ure (Škure) ove će se godine održati prvi put, i to od 9. do 11. rujna.

Posvećen će biti pokojnom šibenskom pjesniku Stjepanu Gulinu, a njegovo ime nosi i međunarodna pjesnička nagrada koja će se dodijeliti za najbolju knjigu poezije objavljenu kao prvo izdanje tijekom proteklih godinu dana u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Festival će ugostiti međunarodno priznate pisce i pjesnike, kao i imena regionalne književnosti, a planiraju se i radionice, predstave te javna čitanja poezije i proze još neafirmiranih umjetnika.

Festival je osmislila književnica i scenaristica Olja Runjić, a pridružili su joj se Branko Čegec, Vanda Mikšić, Leon Lučev, Mojca Martin Piletić i Jelena Graovac Lučev. Tema ovogodišnjeg festivala je Mediteran, a programi s dvadesetak autora iz zemlje i inozemstva održavat će se na raznim gradskim lokacijama. Želja organizatora je povezati umjetnike iz različitih sredina te stvoriti novu i svježu kulturno-umjetničku scenu i etablirati Šibenik kao grad knjige, poezije i velikih pjesnika.

Jedva čekamo! Festival pratite na Facebooku.


Izvor: mok.hr

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu