Page arrow

Počinje Bookstan 2021!

Large bookstan 2021 ilustracija2
Utorak
06.07.2021.

Ovaj tjedan rezerviran je za jednu od naših najdražih regionalnih manifestacija - međunarodni književni festival Bookstan! Od 7. do 10. srpnja svi putevi vode u Sarajevo gdje posjetitelje na šestom izdanju festivala čeka mnoštvo zanimljivih književnih gostiju (i poneka gošća).

Bookstan je svom tradicionalnom podnaslovu No East - No West dodao još jednu frazu Non Paper, najavljujući time jednu od tema koja će biti u fokusu. Programi Bookstana odvijat će se u dvorištu knjižare Buybook od prijepodnevnih do večernjih sati, a tijekom četiri dana planirano je preko trideset događaja na kojima će se predstaviti književna izdanja domaćih i stranih autora.

Festival će predstaviti tursku književnicu Şebnem İşigüzel, rusku književnicu Guzelj Jahinu te Marieke Lucas Rijneveld iz Nizozemske koji su dobili Bookerovu nagradu. Iz Francuske dolazi Velibor Čolić, a iz Amerike John Freeman

Regionalni autori i autorice čije će knjige biti predstavljene su Ruždija AdžovićMediha ŠehidićSenka MarićFaruk ŠehićAdnan ŽeticaEnver KazazSamedin KadićEdin KukavicaAlmin KaplanĐorđe KrajišnikDragoslav DedovićJasmin AgićElvedin NezirovićNamik KabilVuk RodićFaiz Softić, Adnan Repeša, Drago GlamuzinaDarko Cvijetić, Damir Uzunović, Damir OvčinaZoran Ferić, Ognjen Spahić, Selvedin Avdić i Semezdin Mehmedinović, koji će festival i otvoriti. 

Programi Bookstana održat će se i u Tuzli i Zenici gdje će 13., odnosno, 15. lipnja predstavljen biti roman Kapija Medihe Šehidić.

U suradnji s WARM festivalom bit će održana dva događaja – besplatna projekcija filma Quo vadis, Aida? te program naziva NON-PAPER u kojem će sudjelovati Ed Vulliamy, Jasmila Žbanić i Damir Šagolj.

Kao i svake godine, održava se i radionica za mlade književne kritičare tijekom koje sudionici imaju priliku slušati zanimljive predavače. Voditelj je Nenad Veličković, a tema je Kritika i književni zanat.

Sve vijesti o festivalu pratite ovdje!


Izvor: Radio Sarajevo

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu