Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Stiže Zagreb Book Festival

Large dizajn bez naslova   2023 04 12t140420.524

Foto: Facebook.

Srijeda
12.04.2023.

Surfanje po društvenim mrežama urodilo je plodom - pronašla nas je još jedna uzbudljiva književna vijest. 

Naš raspored s različitim festivalima u sezoni prije ljeta se popunjava, a svibanj smo rezervirali za Zagreb Book Festival koji će se održati od 22. do 26. svibnja u KIC-u i Knjižari Ljevak. Znamo i temu!

Svijet u kojem živimo prepun je ruptura, bolnih procjepa s kojima treba živjeti i nositi se kako u svakodnevici tako i na širem životnom planu. Lom postaje jedini kontinuum, nepredvidivo postaje jedino predvidivo. Čovjek je prožet strahom od budućnosti u polju intimnog, političkog, društvenog, ekološkog, egzistencijalnog. Osjećaj nesigurnosti postaje temeljni osjećaj. Osim tla pod nogama poljuljano je i ono temeljno uvjerenje o dometu čovjekova utjecaja – moć i nemoć odmjerile su i još uvijek odmjeravaju snage.

Preslagivanje izvana nužno zahtijeva i preslagivanje iznutra – promjenu.

Pitanje ostaje kakvu promjenu trebamo, iz kojeg izvora i impulsa bi ta promjena trebala doći, te s kojim vrijednostima. Prije (s)kretanja valjalo bi stati, zapitati se, osluhnuti, a upravo je to ono što će se učiniti kroz ovogodišnji festivalski program.

Teme koje ove godine donosi Zagreb Book Festival odnose se na promjene u ljudskim odnosima, nadasve u čovjekom odnosu prema samome sebi, a onda i prema Drugome. Povjerovati u promjenu i pronaći iskru iz koje bi potekla, pojavljuje se kao moguća stvarnost!

Za više informacija prijavite se newsletter na linku. Budite u toku pa škicnite i Facebook stranicu festivala.

Dok iščekujemo detalje o programu i kako bismo skratili vrijeme, naravno, posegnut ćemo za knjigom.

Izvor: Facebook.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu