Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Svjetska poezija na jednom mjestu

Large 1

Foto: Facebook.

Srijeda
21.12.2022.

Nije nam žao ispratiti ovu godinu, kad već imamo događaje kojima se veselimo u idućoj i koje itekako vrijedi zapisati u kalendar!

Krajem siječnja očekuje nas prezentacija inicijative Poetry Expo 2023, odnosno prva svjetska digitalna izložba posvećena poeziji, kreativnosti i književnosti. Organizira je Versopolis, europska platforma za promicanje pjesništva čiji je cilj umrežavanje i razmjena iskustava vezanih uz poeziju.

Pod sloganom Povezivanje poezijom, stvaranje za budućnost, Poetry Expo nastoji razbiti granice između nacionalnih kultura i umjetničkih žanrova promicanjem različitosti, slobode i društvenog angažmana te izlaganjem najboljih kreacija različitih kultura. U pet digitalnih paviljona predstavit će se radovi koji su usmjereni na teme mogućnosti, održivosti, ljudske i umjetne kreativnosti, budućih izgleda i potencijala povezivanja. 

Neka od pitanja koja mogu potaknuti na promišljanje su sljedeća: kako kreativni impuls nadilazi ograničenja i gradi otvoreni prostor za ljudsko izražavanje? Može li književnost postati sredstvo u borbi protiv globalne krize i olakšati prijelaz na održivi model ljudskog društva? Kakvo mjesto ima poezija u budućnosti i kako književnost može doprinijeti u kontekstu društvenih promjena i aktualnih društvenih potresa? Koji su neki od primjera projekata i dobrih praksi koji pokazuju sposobnost književnosti i kulture da ponude prostor ušutkanim i potlačenim manjinama, glasovima koji su ugroženi i stvaraju pod represijom? Kako daje glas onima bez glasa?

Popis sudionika dostupan je ovdje. Međutim, organizatori i dalje pozivaju na slanje individualnih i/ili kolektivnih pjesničkih radova koji aktivno traže odgovore na gore postavljena pitanja, bilo izravno ili neizravno. Imate li svoj odgovor ili se na neki način želite uključiti u ovaj projekt, o uvjetima prijave provjerite više detalja ovdje.

Pridružite se stvaranju najveće digitalne izložbe na svijetu, posvećene isključivo poeziji!

Izvor: Versopolis.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu