Utorak
12.11.2019.

Vješto opisivanje neobičnog
Extra_large_question-mark-2010011_1280
A+ A-

Iako se bavi problematičnom temom namijenjenom zrelijim čitateljima, tekst je vrlo zanimljiv. Radnja vas u potpunosti preuzme i ne možete ga ispustiti iz ruku sve dok ga ne dovršite.

Od prve rečenice ovog teksta, pa sve do zadnje radnja je dinamična i ne usporava, baveći se ineresantnim temama odrastanja, ljubavi i opsesije te najvažnije teme: razlike u godinama. Cijeli taj tekst nas potiče na razmišljanje i postavlja mnoga pitanja, od identiteta pripovjedača, sve do pitanja djeteta-ratnika, rata i njegove važnosti.

Ono što mi se posebno svidjelo u ovom tekstu jest piščeva vještina opisivanja, da na zanimljiv način predoči mjesta, događaje i likove, bez da čitatalji izgube volju zbog predugih opisa.

Sve u svemu, tema teksta mi je u potpunosti odbojna, no način na koji je pisac ispričao priču osvojio me te mogu reći da mi se tekst uistinu svidio i da bih rado pročitala još djela Jasera Abdela Latifa.

***

Tekst je nastao u sklopu projekta Čitaj, piši, snimaj, dijeli! koji je podržalo Ministarstvo kulture RH.

Studija o edipovskim strastima Jasera Abdela Latifa bit će objavljena u antologiji književnosti Egipta, koju udruga Kulturtreger objavljuje u sklopu Revije malih književnosti.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.