Zagreb Reads Europe: Chika Unigwe

Utorak, 30.05.2017 u 18:00
Large_chika

Chika Unigwe, nigerijska i belgijska spisateljica s američkom adresom, razgovarat će s Dinkom Krehom o višejezičnosti u pisanju, o hegemoniji engleskog jezika i njegovu kolonijalnom naslijeđu, o poučavanju pisanja u (zapadnjačkoj) akademiji i izazovima s kojima se suočavaju spisateljice koje pišu na jeziku igbo dok progovaraju o patrijarhatu u književnosti. Kratki uvod za razgovor imate ovdje, pročitajte pa dođite.

Ovaj razgovor održava se u sklopu Festivala europske kratke priče, a dio je programa Zagreb Reads Europe kojeg udruga Kulturtreger (klub Booksa) provodi u suradnji s književnom platformom LAF (Literature Across Frontiers) u okviru projekta Literary Europe Live. Zagreb Reads Europe počeo je ovog proljeća dolaskom Aleksandra Zografa i DBC Pierrea, potom će se program kratko preseliti u Dubrovnik gdje će ugostiti Ece Temelkuran, Vladimira Tasića i Andreja Nikolaidisa (u sklopu simpozija Struktura, 12 - 16.6., u organizaciji Multimedijalnog instituta) dok Arpad Kollar u klub Booksa dolazi koncem lipnja. Program će završiti u rujnu s gostovanjima još nekoliko relevantnih i zanimljivih književnih imena.

Evo i cjelokupnog programa Festivala europske kratke priče.

Zagreb Reads Europe podržavaju: program Kreativna Europa, Ministarstvo kulture RH, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba

POVRATAK NA VRH STRANICE