Zagreb Reads Europe: DBC Pierre

Ponedjeljak, 29.05.2017 u 18:00
Large_800px-dbc_dogs

Romane DBC Pierrea proslavila je satira i ironična kritika suvremenog društva, njegova medijskog okružja i društvenih nepravdi. Kako pisati kritiku društva da bude efektna i djelatna? Povlači li takva kritika i etičku odgovornost pisca? Treba li uopće raspravljati o etičkim razinama djelovanja pisca ili se držati one kako se ne zadire u "svetost” čina pisanja? O pisanju, uputama za pisanje i svakodnevici s autorom će razgovarati Tomislav Augustinčić. Do razgovora, evo još malo informacija o autoru.

Ovaj razgovor održava se u sklopu Festivala europske kratke priče, a dio je programa Zagreb Reads Europe kojeg udruga Kulturtreger (klub Booksa) provodi u suradnji s književnom platformom LAF (Literature Across Frontiers) u okviru projekta Literary Europe Live. Zagreb Reads Europe počeo je ovog proljeća dolaskom Aleksandra Zografa i Chike Unigwe, potom će se program kratko preseliti u Dubrovnik gdje će ugostiti Ece Temelkuran, Vladimira Tasića i Andreja Nikolaidisa (u sklopu simpozija Struktura, 12 - 16.6., u organizaciji Multimedijalnog instituta) dok Arpad Kollar u klub Booksa dolazi koncem lipnja. Program će završiti u rujnu s gostovanjima još nekoliko relevantnih i zanimljivih književnih imena. 

Evo i cjelokupnog programa Festivala europske kratke priče.

Zagreb Reads Europe podržavaju: EU program Kreativna Europa, Ministarstvo kulture RH te Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

POVRATAK NA VRH STRANICE