Zagreb Reads Europe: Janis Jonevs

Srijeda, 07.06.2017 u 20:00
Large_latvia_240x180_jonevs_edgars_jurjans

Janis Jonevs ime je s kojim smo se upoznali još prije dvije godine kada smo na Reviji malih književnosti ugostili pisce i spisateljice iz Latvije, Litve i Estonije. Ulomak iz njegovog romana Jelgava '94 tiskan je u katalogu Revije, ali Janis tada nije mogao doći u Zagreb i predstaviti nam se uživo. Evo prilike da popravimo stvar!

Nakon ovogodišnjeg riječkog festivala vRIsak! Janis Jonevs navratit će u Booksu i u sklopu programa Zagreb Reads Europe porazgovarati s Miljenkom Buljević ne samo o romanu Jeglava '94 kojeg mu je upravio objavio V.B.Z. i za kojeg je dobio Nagradu za književnost Europske unije, već i o ostalim „pisanjima" kojima se Janis bavi, a njih nije malo – od proze, knjiga za djecu, dramaturških komada, prijevoda, književnih recenzija pa do copywriting-a.

Zagreb Reads Europe dio je projekta Literary Europe Live kojeg vodi velška književna platforma Literature Across Frontiers, a financijski podržava EU fond Kreativna Europa. Nakon Aleksandra Zografa, DBC Pierrea i Chike Unigwe Zagreb Reads Europe dovest će nam i mađarskog književnika Arpada Kollara, dok će u dubrovačka publika imati prilike bolje upoznati Ece Temelkuran, Andreja Nikolaidisa i Vladimira Tasića. Program će završiti najesen gostovanjem još nekoliko zanimljivih i relevantnih stranih književnih imena.

foto: Edgars Jurjans

POVRATAK NA VRH STRANICE