Zagreb Reads Europe: Llŷr Gwyn Lewis & Asja Bakić

Nedjelja, 24.09.2017 u 19:00
Large_clipboard

U sklopu programa Zagreb Reads Europe ovoga ćemo puta ugostiti velškog autora Llŷra Gwyna Lewisa i spisateljicu, pjesnikinju, prevoditeljicu i blogericu Asju Bakić. Llŷr piše poeziju i prozu, doktorirao je na temu rada T. Gwynna Jonesa and W.B. Yeatsa i dobio nekoliko nagrada za svoje pisanje. Asja je objavila knjigu pjesama Može i kaktus, samo neka bode i zbirku kratkih priča Mars. Ove su knjige prevedene na nekoliko stranih jezika, a Asja još piše i blog U carstvu melanholije i jedna je od urednica webzine-a Muf. I Llŷr i Asja su New Voices Europe za 2017. godinu, odnosno dvoje su od ukupno deset novih najzanimljivijih književnih glasova Europe prema međunarodnoj književnoj platformi Literature Across Frontiers. 

Osim o njihovom pjesničkom radu, voditelj Tomislav Augustinčić s gostima će porazgovarati o iskustvu sudjelovanja na različitim književnim festivalima i u međunarodnim književnim projektima, o tome što za njih znači biti "novi glas", "europski glas" i europski autor/ica. Razgovarat će se i o političnosti jezika i političnosti tema, odnosno općenito o političnosti u suvremenoj književnosti. Kako večer ne bi završila s temom politike, Llŷr i Asja pročitat će i nekoliko svojih pjesama.

Razgovor će se voditi na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Zagreb Reads Europe dio je projekta Literary Europe Live kojeg vodi velška književna platforma Literature Across Frontiers, a financijski podržava EU fond Kreativna Europa. Zagreb Reads Europe dosad je ugostio Aleksandra Zografa, DBC Pierrea, Chiku Unigwe, Janisa Jonevsa, Arpada Kollara i Ulli Lust u Booksi, te Ece Temelkuran, Andreja Nikolaidisa i Vladimira Tasića u Dubrovniku, u sklopu simpozija Struktura (u organizaciji Multimedijalnog instituta).

POVRATAK NA VRH STRANICE