Zagreb Reads Europe: Ulli Lust

Četvrtak, 07.09.2017 u 19:00
Large_orka_sp_25

Prije nešto više od godinu dana na hrvatski je jezik preveden Danas je posljednji dan ostatka tvog života (Fibra, 2016.) - "najduža slikovna priča na njemačkom jeziku." Ovoga utorka, u suradnji s Festivalom svjetske književnosti, u Booksu nam dolazi i autorica gorespomenute slikovne priče, Ulli Lust.

Autobiografski strip Ulli Lust, rođene Bečanke, pokupio je svu silu priznanja i nagrada (ICOM, Max und Moritz, Artémisia, Ignatz, LA Times Book Award for Graphic Novels, nagradu za mladu nadu na festivalu u Angoulêmeu). Riječ je o "stripu ceste" koji bilježi dvomjesečno putovanje sedamnaestogodišnje Ulli i njezine prijateljice, nimfomanke Edi, bez novca i dokumenata  kroz kronotopije suvremene Europe, od Beča, preko Alpa, Verone, Rima i Napulja do Sicilije.

U ugodnom ambijentu Booksina budoira putnik namjernik čut će riječ ili dvije o strip-sceni njemačkoga govornoga područja, o berlinskoj kulturnoj sceni, o nezavisnom stripu u raljama ekonomije, o suradnji s legendarnim Fantagraphicsovim urednikom Kimom Thompsonom, o strip-novinarstvu, erotici, o nadolazećoj trotomnoj autobiografiji i sličnim sitnicama.

Tribinu uređuje i vodi Matko Vladanović. Razgovor će se voditi na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Zagreb Reads Europe dio je projekta Literary Europe Live kojeg vodi velška književna platforma Literature Across Frontiers, a financijski podržava EU fond Kreativna Europa. Zagreb Reads Europe dosad je ugostio Aleksandra Zografa, DBC Pierrea, Chiku Unigwe, Janisa Jonevsa i Arpada Kollara u Booksi, te Ece Temelkuran, Andreja Nikolaidisa i Vladimira Tasića u Dubrovniku, u sklopu simpozija Struktura (u organizaciji Multimedijalnog instituta). 


 

POVRATAK NA VRH STRANICE