Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj Lapis Histriae za kratku priču

Large za fotku

Foto: Facebook, 'Forum Tomizza'

Utorak
08.02.2022.

Pred kratkopričašima je još jedan zanimljivi izazov i tema za koju smo sigurni da će probuditi lavinu inspiracije. Forum Tomizza objavljuje međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu kaoskairos

Polazeći od nesigurnosti i nepredvidivosti koju svakodnevno u naš život unosi pandemija, od tog katastrofičnog kaosa koji razgrađuje naše intimne i društvene svjetove, traži se ona točka obrata, pravi događaj u pravom trenutku – kairos – koji iz kaosa vodi u novo vrijeme i koji može dati nadahnjujuću perspektivu našem unutarnjem životu i djelovanju u javnoj sferi. Ukratko, usred kaosa, kao i Tomizza u svoje vrijeme, traga se za Kairosom!

Uvjeti za prijavu su sljedeći:

  • tekst mora biti izvoran i neobjavljen
  • ne smije biti dulji od 15 (27 000 znakova, uključujući razmake), ni kraći od 3 kartice
  • u obzir dolaze svi jezici (talijanski, slovenski, hrvatski, srpski, bosanski i crnogorski) regije
  • autori se natječu isključivo s jednim radom
  • tekst se šalje pod šifrom
  • razrješenje šifre s osobnim podacima autora (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail, kratka biografija s godinom rođenja) prilaže se uz tekst, u drugom fajlu

Stručni ocjenjivački odbor koji čine tri književnika najbolji rad nagradit će novčanom nagradom od 8000 kuna, koji isto tako zadržava pravo ne dodijeliti nagradu. Pristigle priče sortiraju i arhiviraju isključivo knjižničari Gradske knjižnice Umag i oni jedino imaju uvid u autorske podatke. Članovi žirija informacije o autorima tekstova dobivaju tek nakon odluke o nagradi i izbora najboljih priča. 

Priča se šalje na e-mail: lapis@gku-bcu.hr. Rok za prijavu je 27. ožujka 2022. godine. Nagrada će se svečano dodijeliti autoru pobjedničkog rada na 23. Forumu Tomizza, u Umagu, 20. svibnja 2022. godine. Najbolji radovi po izboru žirija bit će objavljeni u knjizi Lapis Histriae 2022 krajem godine.

Ostale detalje o natječaju provjerite na linku

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage 5019102115 f74192e1b6 z 23.06.2014.

Književna scena kao takmičenje?

Umjesto kritike pojedinog djela, ovaj put Vladimir Arsenić donosi sud o recentnim regionalnim natječajima za kratku priču.

Piše: Vladimir Arsenić

Homepage 335 21.06.2010.

'Sedam' - roman u nastajanju

Na Booksi i Celeberu čitajte 'Sedam'. Pišu: Daniel Bele, Ivana Gudelj, Luka Marić, Dario Šarec, Andrija Škare, Predrag Vrabec i netko od Vas!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu