Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Natječaj za kratku priču Gradske knjižnice Samobor

Large novo

Foto: Andrea Piacquadio, 'Pexels'

Petak
01.04.2022.

Svi kratkopričaši pozivaju se da do 1. lipnja 2022. godine pošalju svoju priču na deseti po redu natječaj Gradske knjižnice Samobor.

„Prvi natječaj raspisali smo bez velikih očekivanja pa smo izuzetno ponosni da je raspisan već deseti put. Svake se godine na natječaj javlja sve više autora, tako da i očekivanja s godinama rastu. Važno je napomenuti i to da je samoborska knjižnica tijekom ovih deset godina postala jedna od nezaobilaznih kratkopričaških točaka“, kažu iz Gradske knjižnice Samobor.

Natječaj je dosad omogućio brojim mlađim i neafirmiranim autorima da svoje kratke priče daju na ocjenu relevantnim književnim stručnjacima te da najbolji radovi budu nagrađeni i objavljeni u zbirci.

Uvjeti za prijavu:

  • Na natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske samo s jednom pričom,
  • Priče se šalju anonimno, pod šifrom,
  • Priča ne smije biti već objavljena i može imati najviše 9000 znakova (s prazninama).

Priče šaljite na e-mail: infogks@samobor.hr Ukoliko nemate e-mail, šaljite priče klasičnom poštom na adresu: Gradska knjižnica Samobor Krležina 9, 10430 Samobor.

Natječaju je i ove godine dodana „Kvaka 23“. Riječ je o posebnoj kategoriji u okviru natječaja koja je rezervirana isključivo za lokalne autore sa samoborskog područja, kojima je to najčešće i prvi autorski susret s kratkom pričom.

U žiriju su ove godine književnica Mihaela Gašpar Đukić, književnik Edi Matić te Draženka Robotić u ime Gradske knjižnice Samobor. Tri najbolje priče bit će i novčano nagrađene (1. nagrada 2500 kn; 2. nagrada 1500 kn; 3. nagrada 1000 kn), dok će dvadesetak odabranih biti objavljeno u zbirci kratkih priča Gradske knjižnice Samobor i na mrežnim stranicama Knjižnice.

Ostale informacije o natječaju provjerite na linku

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage 5019102115 f74192e1b6 z 23.06.2014.

Književna scena kao takmičenje?

Umjesto kritike pojedinog djela, ovaj put Vladimir Arsenić donosi sud o recentnim regionalnim natječajima za kratku priču.

Piše: Vladimir Arsenić

Homepage 335 21.06.2010.

'Sedam' - roman u nastajanju

Na Booksi i Celeberu čitajte 'Sedam'. Pišu: Daniel Bele, Ivana Gudelj, Luka Marić, Dario Šarec, Andrija Škare, Predrag Vrabec i netko od Vas!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu