Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Poziv za objavu radova u časopisu 'Novi Izraz'

Large photo 1581447109200 bf2769116351

Foto: 'Unsplash'.

Četvrtak
10.02.2022.

Ako se bavite književnošću iz teorijski usmjerene perspektive, onda je ovo poziv za vas. Novi broj časopisa za književnu i umjetničku kritiku Novi Izraz je u pripremi. Radi se o duhovnom nasljedniku časopisa za književnu i umjetničku kritiku Izraz i ove godine obilježava se 65 godina od njegova osnivanja. 

Časopis Novi Izraz objavljuje teorijski utemeljene znanstvene radove prvenstveno o književnosti, ali i o drugim umjetnostima i kulturi, prikaze znanstvenih i stručnih knjiga iz tih područja (naročito stranih), akademske kritike književnih tekstova (pogotovo novijih), te studijske eseje koji pokušavaju pronaći novi model razmišljanja o nekom aktualnom književnom, umjetničkom ili kulturnom problemu u širem društvenom kontekstu. U razmatranje će se uzeti i prijevodi važnijih znanstvenih radova, odlomaka iz knjiga i akademskih eseja, ali uz njih je potrebno priložiti dokaz da je prevoditelj/prevoditeljica, u slučaju da se radi o tekstovima za koje još vrijedi autorsko pravo, dobio suglasnost nositelja/nositeljice autorskih prava da se taj tekst prevede i objavi.

Časopis Novi Izraz izlazi dva puta godišnje, te je dostupan u CEEOL i EBSCO online bazama podataka kao časopis otvorenog pristupa.

Pozivaju se autore/ice da svoje znanstvene radove, akademske eseje ili prikaze znanstvenih i stručnih knjiga, koji nisu ranije objavljeni niti prihvaćeni za objavljivanje u drugim publikacijama (printanim ili online), pošalju najkasnije do 15. travnja 2022. godine, elektroničkom poštom na adresu redakcije: noviizraz@gmail.com.

Prije slanja priloga, ne propustite pogledati Uputstvo autorima, kao i potrebne obrasce. Znanstveni radovi će nakon uredničkog čitanja biti proslijeđeni na dvije stručne anonimne recenzije. Za sve dodatne informacije provjerite internetsku stranicu ili se slobodno obratite redakciji. 

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage 5019102115 f74192e1b6 z 23.06.2014.

Književna scena kao takmičenje?

Umjesto kritike pojedinog djela, ovaj put Vladimir Arsenić donosi sud o recentnim regionalnim natječajima za kratku priču.

Piše: Vladimir Arsenić

Homepage 335 21.06.2010.

'Sedam' - roman u nastajanju

Na Booksi i Celeberu čitajte 'Sedam'. Pišu: Daniel Bele, Ivana Gudelj, Luka Marić, Dario Šarec, Andrija Škare, Predrag Vrabec i netko od Vas!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu