Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Regionalni natječaj za književnu nagradu 'Dragan Radulović'

Large novo

Foto: Jessica Ruscello, 'Unsplash'

Četvrtak
24.02.2022.

U regiji smo dobili novu nagradu za autorice i autore koji pišu književnost za djecu i mlade!

Regionalna nagrada 'Dragan Radulović' za književnost za djecu i mlade je prva takve vrste u Crnoj Gori. Nagrada se dodjeljuje autoricama i autorima iz Crne Gore i u regiji kao javno priznanje za knjigu koja predstavlja izuzetno ostvarenje u području književnog stvaralaštva za djecu i mlade i koja je objavljena u 2021. godini. Nagrada se dodjeljuje samo originalnim djelima nespornih umjetničkih i pedagoških dometa.

Pravo predlaganja kandidatā za Nagradu imaju organizacije, institucije i pojedinci. Prijedlozi se dostavljaju u pisanoj formi, a obrazac za prijavu možete pronaći na linku. Uz Obrazac za prijavu prijedloga potrebno je priložiti 7 primjeraka svake predložene knjige koja je kandidirana za Nagradu, kao i obrazloženje i dokumentaciju na osnovu koje se može ocijeniti vrijednost ostvarenih rezultata.

Pisani prijedlog za Nagradu (popunjen obrazac) s primjercima knjiga i pratećom dokumentacijom dostavlja se nadležnom organu uprave Glavnog grada za poslove kulture, na adresu: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, Ulica Marka Miljanova 4, 81 000 Podgorica, s naznakom "za Nagradu ’Dragan Radulović’".

Rok za prijavu je 31. ožujka 2022. godine. Dobitnicima će nagrada biti uručena na svečanom otvaranju Dana Dragana Radulovića 27. travnja 2022. godine u Velikoj sali KIC 'Budo Tomović' u Podgorici.

Više informacija o natječaju dostupno je na poveznici

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage 5019102115 f74192e1b6 z 23.06.2014.

Književna scena kao takmičenje?

Umjesto kritike pojedinog djela, ovaj put Vladimir Arsenić donosi sud o recentnim regionalnim natječajima za kratku priču.

Piše: Vladimir Arsenić

Homepage 335 21.06.2010.

'Sedam' - roman u nastajanju

Na Booksi i Celeberu čitajte 'Sedam'. Pišu: Daniel Bele, Ivana Gudelj, Luka Marić, Dario Šarec, Andrija Škare, Predrag Vrabec i netko od Vas!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu