Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

TRADUKI rezidencije

Large fotka

Foto: Traduki, 'Facebook'

Petak
18.03.2022.

Za sve koji su čekali priliku za rezidenciju!

TRADUKI, europska mreža za promicanje književnosti i knjiga, poziva spisateljice i pisce, prevoditeljice i prevoditelje, stručnjakinje i stručnjake iz polja književnosti na prijavu za rezidencijalne programe. Oni su namijenjeni kandidatkinjama i kandidatima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Srbije i Slovenije.

Izbor programa zaista je širok i uključuje prevoditeljske rezidencije, spisateljske rezidencije, rezidencije za interdisciplinarnu suradnju, rezidencije za praktičnu razmjenu, istraživačka putovanja i virtualne rezidencije.

Tijekom druge polovice 2022. godine dostupne su rezidencije u deset gradova jugoistočne Europe: Beogradu, Bukureštu, Cetinju, Novom Mestu, Prištini, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, Splitu i Tirani, u trajanju od dva do šest tjedana. Stipendije pokrivaju putne troškove, smještaj u potpuno opremljenom stanu, kao i tjedni honorar od 250 eura.

O tipovima rezidencija i uvjetima prijave više pročitajte u uputama. Prijava se podnosi ispunjavanjem Obrasca za prijavu do 17. travnja 2022. godine. Odabrani kandidati će biti obaviješteni najkasnije do 15. svibnja 2022. godine. Ostale informacije provjerite na linku

Sve smo rekli, osim - sretno svima!

Možda će vas zanimati
Kritike
Homepage 5019102115 f74192e1b6 z 23.06.2014.

Književna scena kao takmičenje?

Umjesto kritike pojedinog djela, ovaj put Vladimir Arsenić donosi sud o recentnim regionalnim natječajima za kratku priču.

Piše: Vladimir Arsenić

Homepage 335 21.06.2010.

'Sedam' - roman u nastajanju

Na Booksi i Celeberu čitajte 'Sedam'. Pišu: Daniel Bele, Ivana Gudelj, Luka Marić, Dario Šarec, Andrija Škare, Predrag Vrabec i netko od Vas!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu