Diskretne hronike

Autor: Uroš Bojanović

Izdavač: Sandorf

Godina izdanja: 2020

Cijena: 75,00 kn

Broj stranica: 64

Uvez: meki

Poezija

Knjiga nije dostupna u Booksi! Potražite je u bolje opremljenim knjižarama i antikvarijatima u Hrvatskoj i šire! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Diskretne hronike, četvrta zbirka poezije mladog bosanskohercegovačkog autora Uroša Bojanovića, autentičan je britak i melankoličan pjesnički glas, kronika čas duhovitih i intimnih, čas mračnih i politički nekorektnih stihova, isprepletenih bogatom asocijativnom mrežom motiva iz filmske i pop-kulture. Budućnost je sjajna odmjereno nam poručuje pjesnik, a mi se pitamo je li diskretno ironičan ili samo šarmantno duhovit. Čini se oboje.

***

Na ulaznoj kapiji

Pozdravlja djevojke,

Uređaji otkucavaju

Njemu drage ritmove

Noću,

Ona mu zatvara

Prozor

Da ga hladan vjetar

Ne probudi

Prije vizite

***

Uroš Bojanović, rođen 1991. u Tesliću (BiH). Objavio je tri zbirke pjesama: Ja ne mogu ništa (2007), Iz druge sobe (2011) i Sam u vodi (2017). Poeziju je objavljivao i u književnim časopisima: Polja, Tema, Zarez, Agon, Knjigomat, Kritična masa, Afirmator, BKG, Ars, Libartes i Strane. Zastupljen u antologiji Meko tkivo: izbor iz nove poezije regiona. Živi i stvara u Tesliću.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu