Page arrow

U službi pravde

Book leckie  ann   u sluzbi pravde

Autor: Ann Leckie

Izdavač: Vorto Palabra

Godina izdanja: 2022

Prevoditelj: Neven Dužanec

Cijena: 139 kn

Broj stranica: 340

Uvez: meki

Proza

Prije nego nas nazovete: knjigu možete kupiti u svim bolje opremljenim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi! Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja.

Na rubu golemoga galaktičkog carstva vojnikinja Breq sve je bliže ostvarenju cilja za koji se pripremala dvadeset godina. No ona nije samo učinkoviti stroj za ubijanje. Ona je nešto mnogo više, mnogo važnije i mnogo složenije nego što je sad, a istodobno i mnogo manje nego što je bila nekada. Junakinju na njezinu putovanju tkivom prostora i vremena drevnih galaktičkih civilizacija muče tuga i grizodušje, dok pokušava pronaći pravu mjeru prisile i odanosti, vodeći se motivima pravde i osvete. Može li umjetna inteligencija "osjećati" sumnju i "spoznati" izdaju? Može li postupiti čovječnije od ljudskoga bića, naučiti dobrotu i pokazati suosjećanje?

Ann Leckie je američka autorica znanstvene i epske fantastike čiji je debitantski roman U službi pravde 2014. godine osvojio nagrade Arthur C. Clarke, Nebula i Hugo za najbolji roman. Nastavci U službi mača i U službi milosti osvojili su Locus te nominacije za nagradu Nebula. Uz romane, Ann Leckie piše i priče, koje su objavljivane u raznim žanrovskim časopisima i antologijama.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu