Srijeda
31.01.2018.

VIDEO: Marko Pogačar u Booksi
Extra_large_poga
Marko Pogačar i Ivan Šamija (u publici Damir Karakaš)
A+ A-
Na Booksinoj tribini Poezija na živo gostuju pjesnikinje i pjesnici koji s voditeljem Ivanom Šamijom razgovaraju o pisanju i pjesništvu te čitaju radne verzije svojih novih, neobjavljenih pjesama.

Na tribini 6. lipnja 2017. gostovao je Marko Pogačar (1984.), pjesnik koji je objavio pet knjiga pjesama, četiri knjige eseja te knjigu kratkih priča. Priredio je antologiju Hrvatska mlada lirika 2014, suuređivao je Quorum i Zarez, sada Proletter. Bio je stipendist brojnih fondacija, nagrađivan je hrvatskim i međunarodnim nagradama za poeziju, prozu i esejistiku, a knjige i tekstovi prevedeni su mu na više od trideset jezika.

Pogačar je publici pročitao i sa Šamijom komentirao pjesme koje su prije nekoliko dana objavljene u novoj zbirci Zemlja Zemlja (Fraktura, 2018.) U tom povodu vraćamo se natrag Šamijinoj tribini da bismo čuli detalje o nastanku nove zbirke.

Poezija na živo dio je Booksinog programa Književni budoar.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.