Booksa je zatvorena od 21. srpnja do 26. kolovoza! /  Booksa is on a summer break from July 21st until August 26th.

Predstavljanje POKAZ-ovih publikacija

Četvrtak
22.12.2022.

Centru za kazalište potlačenih - POKAZ tekuća je godina bila iznimno aktivna - burna, ali i produktivna. Dok se 2022. bliži svom kalendarskom kraju, POKAZ se može pohvaliti s čak tri nove, međusobno vrlo različite publikacije. Forum kazalište u radu s djecom i mladima i Priručnik za umreženo kazalište, kao što im i naslovi govore, priručnici su namijenjeni svima koje zanimaju metode i tehnike kazališta potlačenih u konkretnim oblastima rada s mladom populacijom i rada na mreži. Treća publikacija rezultat je pak estetskog istraživanja i kreativnog eksperimenta: riječ je o fanzinu Poezija otpora, nastalome iz niza kazališno-pjesničkih radionica koje su pod ovim nazivnikom održale.

Svi su predstavljeni na razgovoru u Booksi, čija snimka slijedi. U snimci ćete čuti više o metodologiji i procesu koji su doveli do nastanka svake od njih, kao i o POKAZ-ovu radu i djelovanju općenito. U razgovoru su sudjelovale članice i članovi, prijateljice i prijatelji, suradnice i suradnici kolektiva POKAZ: profesorica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i stručnjakinja za dramsku pedagogiju Maša Rimac Jurinović, ilustratorica, dizajnerica i pjesnikinja Petra Brnardić, te pisac i novinar Dinko Kreho

Možda će vas zanimati
Kritike
17.10.2023.

'Dobri objekti': Fragmenti suvremene svakodnevice

(Ne)odgovornost i angažiranost Krehina teksta najjača je upravo u onome što je ključno za književnost, a to je jezik.

Piše: Filip Kučeković

Kritike
19.04.2022.

Igra u književnosti

Knjiga 'Odmor od kulture' Dinka Krehe važna je zbog toga što joj je autor prišao kao zabavi i što se, pišući je, doista 'odmorio od kulture'.

Piše: Vladimir Arsenić

Kritike
26.10.2021.

Uživanje u tekstu bez hepienda

Miješajući znanstveni diskurz i potpuno osoban pripovjedno-poetski tekst, knjiga 'Naš vršnjak Dylan Dog' Dinka Krehe plijeni svojom lakoćom, prohodnošću i dopadljivošću.

Piše: Vladimir Arsenić

Video
17.06.2021.

Razgovor o knjizi 'Naš vršnjak Dylan Dog' Dinka Krehe

Ako ste propustili razgovor Dinka Krehe i Nenada Stipanića, dva velika dilanofila, o knjizi 'Naš vršnjak Dylan Dog', svakako pogledajte video!

Kritike
26.01.2021.

Boljke svakodnevice

Zbirka pjesama 'Simptomi' Dinka Krehe pažljivo je ispisana zbirka koju vrijedi čitati, sažetog izraza, čvrsta u formi. 

Piše: Anja Tomljenović

Video
16.11.2016.

VIDEO: Mark Anthony Jarman u Booksi

Kanadski pisac je 9.11. gostovao u Booksinom programu 'Književni budoar' i razgovarao s Dinkom Krehom.

Piše: Dinko Kreho

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu