Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
15.09.2023. u 19:00 @ Booksa

Booksa preporučuje: Predstavljanje romana "Početnici" Igora Ivka

Large untitled design  2 S naslovnice knjige. Autor korištene fotografije autora: Marko Cerovac.
Ponedjeljak
04.09.2023.

Nakon vrlo uspješne i od kritike hvaljene zbirke priča Nepovredivo mjesto, Igor Ivko napisao je roman Početnici, koji je u isto tako kratkom roku naišao na izuzetno pozitivne kritike. Roman suprotstavlja mladenački idealizam oličen u studentskoj blokadi sveučilišta diljem Hrvatske 2009. i kasniji život tih istih mladih buntovnih ljudi, već nekoliko godina poslije, sada emigranata u svojstvu nekvalificirane radne snage na Zapadu.

Lišeni svake praktične intuicije, svaki njihov pokret je pokret tijela u živom pijesku, a svako rješenje kojeg se dovinu na kraju se pokaže potpuno pogrešnim. Život provode u defenzivi, zbog čega umirati počinju već po završetku mladosti. - Iz pogovora Ivana Tomašića.

Igor Ivko, rođen 1986. u Varaždinu. Studirao filozofiju, etnologiju i antropologiju. Završio edukaciju iz geštalt terapije. Kratkim pričama ulazio je u šire i uže izbore književnih natječaja, a dosad je objavio zbirku kratkih priča "Nepovredivo mjesto" (Disput, 2021), koja je 2022. godine osvojila Nagradu Edo Budiša. Živi i radi u Varaždinu.

Uz autora će na predstavljanju sudjelovati urednik knjige Josip Pandurić te Ivana Dražić, urednica portala Booksa.hr.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa preporučuje

U moru odličnih naslova, književnica i književnika, moramo i mi imati neke favorite! Bilo da se radi o nečem 'mainstream' što vam želimo predstaviti u novom svjetlu, ili o nečem malo više 'underground' na što vam želimo svrnuti pozornost, ili je pak riječ o nečem što nam je sad, eto, baš super i moramo to svima pokazati, možete biti sigurni da se nećete dosađivati ako zalutate na pokoji razgovor ili tribinu o knjigama i autorima s naše liste.   

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu