Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
15.09.2021. u 19:00 @ Booksa

Razgovor s dobitnicom Nagrade EU za književnost Anjom Mugerli

Large booksa preporuuje
Četvrtak
09.09.2021.

Povodom dodjele Nagrade Europske unije za književnost, u parku ispred Bookse održat će se razgovor s ovogodišnjom dobitnicom nagrade, slovenskom spisateljicom Anjom Mugerli.

S njom će o njenoj nagrađenoj zbirci priča Bee Family (Čebelja družina) razgovarati Miljenka Buljević.

Zbirka se sastoji od sedam kratkih priča povezanih ritualima, drevnim običajima i tradicijama slovenske kulture koji su preneseni u drugačiji kontekst ili suvremeno okruženje, gdje dobivaju nove uloge i oblike. U prvom planu nalazi se tema obitelji - neostvarene, razdvojene okolnostima, moguće u drugačijim uvjetima - koju autorica vješto smiješta u svijet koji nam se čini stran, iako u njemu živimo.

Anja Mugerli (1984.) diplomirala je na slovenskim studijima te magistrirala studije performansa i kreativno pisanje. Njena debitantska zbirka kratkih priča Zeleni fotelj objavljena je 2015., a prvi roman, Spovin, 2017. godine. Njeno pisanje karakterizira suptilnost i psihološki uvid u živote protagonista. Piše i drame, od kojih su neke nagrađene međunarodnim nagradama. Govori engleski, španjolski i talijanski te živi u Novoj Gorici. 

Program se održava uz potporu Nagrade Europske unije za književnost.

Facebook event je na linku.

Događaj će se održati uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

***

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

g

Booksa preporučuje

U moru odličnih naslova, književnica i književnika, moramo i mi imati neke favorite! Bilo da se radi o nečem 'mainstream' što vam želimo predstaviti u novom svjetlu, ili o nečem malo više 'underground' na što vam želimo svrnuti pozornost, ili je pak riječ o nečem što nam je sad, eto, baš super i moramo to svima pokazati, možete biti sigurni da se nećete dosađivati ako zalutate na pokoji razgovor ili tribinu o knjigama i autorima s naše liste.   

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu