Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Man Asian nagrada

Large pamuk
Srijeda
09.01.2013.

Književna nagrada Man Asian namijenjena je azijskim piscima, ali tek onima koji su dostupni čitateljima na engleskom govornom području. Nagrada iznosi 30.000 dolara, a odlazi najboljem azijskom romanu napisanom ili prevedenom na engleski jezik. Ukoliko je nagrađeni roman dostupan u prijevodu, 5.000 dolara odlazi prevoditelju. Nagradu još ove godine sponzorira britanska tvrtka Man Group, a od sljedeće godine traži se novi glavni sponzor.

Ovogodišnji najbolji roman bit će jedan od pet romana koji su ušli u uži krug. Na popisu se ističe ime turskog nobelovca Orhana Pamuka koji je u konkurenciji s romanom Silent House. Slijede japanski roman The Briefcase (Hiromi Kawakami), pakistanski Between Clay and Dust (Musharraf Ali Farooqi), malezijski The Garden of Evening Mists (Tan Twan Eng) i indijski Narcopolis (Jeet Thayil).

O pobjedniku odlučuje tročlani žiri koji čine Guardianova novinarka Maya Jaggi, vijetnamsko-američka spisateljica Monique Truong i indijski pisac Vikram Chandra.

izvor: The Guardian
foto: David Shankbone (na slici: Orhan Pamuk)

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu