Petak
13.04.2007.

Wordsworth in da house!

booksaA+ A-

Spot za pjesmu snimljen je na planinama i jezerima nacionalnog parka Lake District, pa tako i u zaljevu Ullswater u kojem je pjesma nastala, i to s namjerom da se ovog ljeta na to popularno englesko izletište privuče što više mladih.

"Wordsworthova pjesma Daffodils ostala je nepromijenjena 200 godina", rekao je glasnogovornik turističkog ureda pokrajine Cumbria. "Kako bismo je održali na životu još dvjesto godina, želimo je približiti YouTube generaciji koja voli modernu glazbu.

Ovo ne bi bila tako loša ideja, da ne postoji realna opasnost da Wordswortha buduće generacije ne zapamte po raspjevanoj vjeverici.

Bilo kako bilo, kambrijski turistički ured već je na glasu u svijetu moderne glazbe. Prošle godine na vrhove top-lista odvelo ih je stado raspjevanih ovaca sa svojom himnom svjetskog prvenstva u nogometu i vlastitom verzijom Jingle Bells, a odblejale su i Jeruzalem, čuvenu poemu Williama Blakea.

Nove Sunovrate pozdravila je i Wordsworthova zaklada, čije je sjedište smješteno u Wordsworthovu kuću u Grasmereu, vodeću atrakciju nacionalnog parka. No zanimljivo, Wordsworth je mrzio masovni turizam – mrzio ga je toliko da je 1844. engleskom premijeru poslao pjesmu kojom se usprotivio gradnji željeznice do Windermerea, iste one koja danas u Lake District privlači tisuće mladih.


Wordsworth nekad

I wandered lonely as a cloud
That floats on high o'er vales and hills,
When all at once I saw a crowd,
A host, of golden daffodils;
Beside the lake, beneath the trees,
Fluttering and dancing in the breeze.

Wordsworth danas

I wandered lonely along as if I was a cloud
That floats on high over vales and hills
When all at once I looked down and saw a crowd
And in my path there was a host of golden daffodils
so Check it!
The kind of sight that puts your mind at ease
I saw beside the lake and beneath the trees ...

Ako želite poslušati Sunovrate kliknite na wordsworthrap.

POVRATAK NA VRH STRANICE
Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu.