Nagrada 'Višnja Machiedo' za književno-esejističko djelo

Foto: Peter Pryharski, Unsplash

Utorak
17.01.2023.

Dijelimo poziv na dostavu prijedloga za Nagradu Višnja Machiedo za najbolje književno-esejističko djelo u 2022. godini koji je raspisao Hrvatski PEN centar. 

Godišnja nagrada dodjeljuje se za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji nakladnika registriranih u Republici Hrvatskoj i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2021. do 15. prosinca 2022. godine.

Prijedloge za dodjelu nagrade mogu podnositi građani Republike Hrvatske, javni i drugi djelatnici u kulturi, udruge i druge pravne osobe u kulturi, ustanove u kulturi i ostale pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj.

Prijedlog za dodjelu Nagrade treba biti pismeno obrazložen. Obrazloženje prijedloga mora sadržavati osnovne podatke o autorici/autoru, odnosno koautorima predloženim za dodjelu Nagrade, te obrazloženje razloga za dodjelu Nagrade.

Knjige (5 primjeraka) se šalju na adresu Hrvatskog PEN centra (Basaričekova 24, 10 000 Zagreb).

Rok za predaju je 28. veljače 2023. (u slučaju dostave na adresu – od 9 do 15 sati).

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa 10.000 kn i plakete. Nagradu je 2022. godine dobio Marko Grčić za knjigu Otpalo lišće. 

Svečana dodjela nagrade bit će u lipnju 2023. godine.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu