Page arrow

Darko Cvijetić i Monika Herceg u finalu europske pjesničke nagrade

Large dizajn bez naslova  90

Foto: Kolaž.

Ponedjeljak
28.11.2022.

Dobre vijesti stižu nam iz Poljske - Darko Cvijetić i Monika Herceg ušli su u finale nagrade Europski pjesnik slobode 2024 (The European Poet of Freedom)!

Finaliste je odabrao žiri u sastavu: Anna Czekanowicz, Krzysztof Czyżewski (predsjednik), Paweł Huelle, Zbigniew Mikołejko, Stanisław Rosiek, Anda Rottenberg, Beata Stasińska i Olga Tokarczuk.

Nagrada se dodjeljuje pjesniku/pjesnikinji i prevoditeljima/prevoditeljicama njihovih zbirki. Cvijetić je u konkurenciju za nagradu ušao sa zbirkom Snijeg je dobro pazio da ne padne (prijevod Milosz Waligorski), dok ju je Herceg zaslužila zbirkom Lovostaj. (prijevod Aleksandra Wojtaszek).

U finalu su se našli i Mirela Iwanova (Bugarska), Anja Erämaja (Finska), Arvis Viguls (Latvija) i Miriam Van hee (Nizozemska).

Podsjetimo, Dorta Jagić je dobitnica ove ugledne pjesničke nagrade 2014. godine za njezinu zbirku Kauč na trgu. Razgovor o ovoj zbirci i nagradi, kao i o drugim Dortinim zbirkama, možete čitati na linku.

Čestitamo i držimo fige u Gdanjsku!

Izvor: European Poet of Freedom.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu