Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Nagrada Booker za Paula Lyncha

Large foto

Foto: The Booker Prizes

Ponedjeljak
27.11.2023.

Dobitnik nagrade Booker u 2023. godini je irski pisac Paul Lynch za roman Prophet Song

Jedna od najuglednijih književnih nagrada dodjeljuje se autorima i autoricama koji pišu na engleskom, a knjige su im objavljene u Ujedinjenom Kraljevstvu ili Irskoj. Riječ je o autorovom petom romanu u kojemu se majka suočava s užasnim izborom, u uzbudljivom, propulzivnom i konfrontirajućem portretu društva na rubu, stoji u opisu knjige.

„Ovo je trijumf emotivnog pripovijedanja, odvažnog i hrabrog. S velikom slikovitošću, Prophet Song bilježi društvene i političke tjeskobe našeg sadašnjeg trenutka. Čitateljima će ona biti potresna i istinita, i neće tako brzo zaboraviti njezina upozorenja“, poručio je stručni žiri.

U užem krugu ove godine našle su se sljedeći autori i autorice i njihove knjige: Paul Murray The Bee StingPaul Harding This Other Eden, Jonathan Escoffery i If I Survive YouChetna Maroo Western Lane te Sarah Bernstein Study for Obedience.

Prošlogodišnji Bookerov lauret bio je šrilankanski autor Shehan Karunatilaki za roman The Seven Moons of Maali Almeida

Izvor: The Booker Prizes

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu