Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Otvoren je 29. Sa(n)jam knjige u Puli

Large c sa n jam knjige u istri matija %c5%a0%c4%87ulac

Foto: Matija Šćulac, Sa(n)jam knjige u Istri.

Petak
24.11.2023.

Osjetno hladnije vrijeme u Istru je već tradicionalno donijelo još jedno izdanje festivala Sa(n)jam knjige u Puli!

"Kada se traži trenutak mira, to mogu učiniti u jednom kutku čitajući knjigu!", tim je riječima, citirajući Tommasa da Kempisa, junaka romana Ime ruže Umberta Eca, maestro Milo Manara, jedan od najvećih svjetskih autora stripa, pred brojnom publikom otvorio 29. izdanje sajma u Puli. Središnja tema sajma jest Život u oblacima, dok je u njegovu fokusu upravo strip. 

Direktorica sajma Magdalena Vodopija naglasila je kako je ovogodišnja tema životna tema Sajma, koja je zbog kreativne ekipe i njenog stvaralačkog zanosa, kao i autentičnog i sanjarskog plakata Matka Plovanića, vratila atmosferu stvaranja programa na same njegove početke.

Tijekom deset sajamskih dana, sve do 3. prosinca, više od 250 gostiju, književnika, umjetnika, filozofa i znanstvenika sudjelovat će u stotinjak programa pulskog festivala knjiga i autora. Uz premijerna književna predstavljanja, bogat je i program izvan sajamske pozornice: u pulskim galerijskim prostorima održat će se tri izložbe, a Istarskom narodnom kazalištu multimedijalni performans.

Uz tradicionalne programe poput Doručka s autorom i Sutona uz knjigu, programe „in continuum“ koji se nastavljaju na sajamske teme te brojne programe regionalne suradnje u kojima će gostovati svjetski poznati autori, Sajam donosi i nove programske formate: Bookstan predstavlja i Susret s publikom. Pripremljene su i izložbe, performansi, koncerti i projekcije filmova, kao i predstavljanja knjiga. Tako ćete ovih dana u Puli moći susresti Kristiana Novaka, Susan Orlean, Darka Cvijetića, Anne Weber, Borisa Dežulovića, Andreja Nikolaidisa i brojne druge. 

Tko će se još naći na pulskoj pozornici, provjerite u detaljnom sajamskom programu.  

Knjigoljupcima ne treba posebno naglašavati – vidimo se u Puli!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu