Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Promocija knjige 'Slipi kralj i druge priče'

Large 402652929 836037938527102 6442793063492850575 n

Foto: Durieux.

Četvrtak
16.11.2023.

Pred nama je još jedno uzbudljivo ubacivanje u svijet kratke priče, a ovog puta popratit ćemo predstavljanje knjige Marina Ivančića Slipi kralj i druge priče

Promocija je u autorovom rodnom gradu Karlovcu zakazana za srijedu, 22. studenog 2023. godine s početkom u 18 sati u Knjižnici 'Ivan Goran Kovačić'. S autorom će o knjizi razgovarati urednica Ivana Rogar.

Ova zbirka čudesan je spoj spekulacije, fantastike, erudicije i vještog pripovijedanja. Opis možda djeluje kao imitacija Borgesa, ali Ivančić ne oponaša, njegova je proza posve autentična. Među mnoštvom neobičnosti našli su se parabola o Kristovom životu, priča o ljubavi obrazovanog mediokriteta prema neobrazovanom geniju, zgoda iz života natprirordno inteligentnog psa, i druge zapetljane, labirintske priče čiji kraj dolazi kao svježe ili pak gorko otriježnjenje. Slojevita i precizno izvedena, Ivančićeva je proza vrijedan dio suvremene književne produkcije.

Marin Ivančić (Karlovac, 1991.) diplomirani je pravnik. Živi u Zagrebu. Kratke priče objavljivao je u sklopu književnih natječaja i časopisa. Povremeno piše za domaće i strane novine i portale.

Booksina kritičarka Dunja Ilić o knjizi piše ovako:

"Slipi kralj i druge priče zaista je jako dobra knjiga koja, kao što sam već napomenula, zahteva mnogo više od jedne kritike kako bi se o njoj adekvatno progovorilo. A njen autor, ako mu već nije suđeno da napiše veliki američki roman kakve pišu njegovi junaci i njegovi autorski uzori, mogao bi možda jednog dana da napiše veliki hrvatski roman."

Ova preporuka je i više nego dovoljna motivacija za sve one koji su dosad dvojili – vidimo se u Karlovcu!

Izvor: Durieux.

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu