Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Razotkrivanje: Sofi Oksanen

Large za fotku

S naslovnice knjige 'Pseći park'.

Ponedjeljak
28.11.2022.

Autorice i autori koji seciraju probleme i pojave u suvremenom društvu uvijek su nam posebno uzbudljivi, a pozivnica za razgovor o jednom takvom romanu je pred nama.

Finsko-estonsku spisateljicu Sofi Oksanen, jednu od najutjecajnijih europskih književnih glasova, Knjižara Fraktura ugostit će u okviru tribine Razotkrivanje u srijedu 30. studenog 2022. godine. Obiteljsko iskustvo represije sovjetskog režima i osobno poznavanje putinovske Rusije snažno progovaraju iz njezinih djela, a posebno iz posljednjeg, šestog romana, međunarodnog bestselera Pseći park, koji se u svjetlu današnjih zbivanja čita kao priručnik za razumijevanje ukrajinskog i ruskog svijeta.

O njezinom romanu Pseći park, "ambicioznom po svom zahvatu i hrabrom u pitanjima kojima se bavi", o aktualnim temama koje su njime anticipirane i literarno moćno ispričanim ljudskim sudbinama s autoricom će od 19 sati razgovarati urednik Seid Serdarević. Razgovor će simultano prevoditi Nikolina Matetić Pelikan.

Radnja romana odvija se na pozornicama suvremene Finske i postsovjetske Ukrajine, na kojima korumpiranost Istoka susreće i hrani pohlepu Zapada, na čijem raskrižju stoje dvije žene, Olenka i Daria, uhvaćene u mrežu industrije umjetne oplodnje, iskorištavanja i komercijalizacije ženskog tijela. Sofi Oksanen majstorski plete surovu i realističnu priču trilerske napetosti, koja je ujedno i duboko ljudska priča o odanosti, ljubavi, ambiciji i narušenom povjerenju.

Sofi Oksanen od svog je međunarodnog proboja romanom Čišćenje više puta dokazala da je gospodarica ljudske drame, ukazivanja na duboke i neraskidive veze prošlosti i sadašnjosti te stavljanja pod svjetla reflektora bolnih točki suvremenog života Europe.

Pridružite se u srijedu ovom zanimljivom razgovoru!

Izvor: Facebook

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu