Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija

Tribina o književnim sudbinama klasika

Large sudbine klasikawoolf f magazin
Četvrtak
08.02.2024.

Koje su književne sudbine klasika i koliko su neki od njih i danas aktualni i snažni? Saznajte na novoj tribini!

U ponedjeljak, 12. veljače 2024. u 19 sati posjetite tribinu Književne sudbine klasika o kultnoj engleskoj književnici Virginiji Woolf koja će se održati u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb).

U razgovoru će sudjelovati književnica Ivana Bodrožić i prevoditeljica Anda Bukvić Pažin, a moderirat će ga književna kritičarka i urednica Marija Ott Franolić.

Virginia Woolf svojim je romanima odredila cjelokupnu modernu svjetsku književnost, ali ona je bila mnogo više od kreativne prozne umjetnice: esejistica, književna kritičarka i dijaristica. Odnedavno po prvi put na hrvatskom jeziku (u prijevodu Ande Bukvić Pažin) imamo priliku čitati Dnevnik spisateljice koji je autorica pisala gotovo cijeli život i iza nje je ukupno ostalo oko 2000 stranica zapisa. Njezin je suprug Leonard Woolf priredio izbor iz tih zapisa koji je 1953. objavljen pod naslovom Dnevnik spisateljice. Jedva čekamo da knjigu vidimo na našoj polici!

Vjerujemo da na tribinu stižete znatiželjni i puni pitanja, a možda vas na daljnje istraživanje o autorici motivira i tekst kojim smo obilježili njezin rođendan.

Vidimo se!

Izvor: Fraktura

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu