Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
26.03.2024. u 18:00 @ Booksa

Booksa Book Club + : 'Zemlja bez sutona' Marije Andrijašević

Large untitled design  22 S naslovnice knjige.
Srijeda
06.03.2024.

Knjiga kojom će se Booksa Book Club + pozabaviti u ožujku jest roman Zemlja bez sutona Marije Andrijašević. Radi se o prvom romanu autorice koja se u književnom polju prethodno afirmirala kao pjesnikinja, i to zbirkom davide, svašta su mi radili koja je nagrađena jednom od naših najznačajnijih pjesničkih nagrada, Goranom za mlade pjesnike.  

O romanu je za portal Booksa.hr pisala kolegica Maja Abadžija: "I pored ekološko-feminističko-klasne osviještenosti kojom pulsiraju sve sfere romana, nikada ne treba smetnuti s uma da je Andrijašević i u svom prvom romanu ostala pjesnikinja. Ona je autorica koju, prije svega, vodi jezik, i poetska raskoš njenog teksta, koja duguje podjednako dijalekatskom jezičkom sloju koliko i znanstvenom diskursu, koji spada zasigurno u najupadljivije osobenosti ovog romana." 

Autoricu smo ugostili i u Booksi, kada je s njom razgovarala urednica portala Ivana Dražić. Razgovor je dostupan na linku.

Klub vodi Anja Tomljenović.

Broj mjesta je ograničen na 10. Prijave za klub trenutno su zatvorene.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Booksa Book Club +

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu