21.10.2023. u 10:00 @ Booksa

Dječji čitateljski klub: 'Alexander von Humboldt – Čežnja za dalekim krajevima'

Ponedjeljak
09.10.2023.

Nova čitateljska sezona je na pomolu pa ćemo se zajedno pripremati za Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji se ove godine organizira pod naziom pronađeni u prijevodu. Važno je sudjelovati pa ćemo, stoga, čitati knjige koje su odabrane za ovaj super kviz u sklopu Mjeseca hrvatske knjige.

Na ovome sastanku čitamo knjigu Alexander von Humboldt – Čežnja za dalekim krajevima Volkera Mehnerta s ilustracijama Claudije Lieb i u prijevodu Lare Hölbling Matković (ARTESOR NAKLADA, 2022).

Svi zainteresirani se mogu javiti na booksa@booksa.hr. Voditeljica kluba je Maša Banović, 8 godina. 

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Dječji čitateljski klub

Pozivamo sve radoznale čitatelje i čitateljice od 8 do 12 godina na susrete Booksina Dječjeg čitateljskog kluba. Klub će biti mjesto druženja za djecu koja osim što vole čitati knjige, vole i razgovarati o pročitanom. Ako imate doma dijete koje ne prestaje pričati o Pipi Dugoj Čarapi, drži knjigu pod poplunom i čita za vrijeme obiteljskog ručka, sad je pravi čas da ga dovedete u Booksu.

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu