Page arrow
Web banner 3 korekcijaBanner mobile 3 korekcija
03.04.2024. u 18:00 @ Booksa

Tematski čitateljski klub: 'Život umjetnosti - poprečne linije brige' Bojane Kunst

Large copy of tematski %c4%8ditateljski klub predlo%c5%beak  5
Ponedjeljak
11.03.2024.

Bojana Kunst u svojoj knjizi Život umjetnosti - poprečne linije brige (Maska & Kulturtreger & Multimedijalni institut, 2024.) daje pregled paradigme suvremene umjetnosti te nastoji pokazati njezine zablude, kao i potencijalne pravce djelovanja. 

Iz opisa knjige "Knjiga opisuje brojna protuslovlja života umjetnosti, napose umjetnosti koja se bavi stanjem svijeta, ekološkom krizom i suvremenim prekarnim životima i koja svjedoči o patnji drugih. (...) Nova knjiga Bojane Kunst analizira ta protuslovlja kroz perspektivu feminističke i dekolonijalne misli, te na primjerima odabranih umjetničkih djela i akcija pokazuje i zamišlja kako umjetnost može živjeti drugačije od umjetnosti koju poznajemo."

Čitateljski klub vodi Matija Prica.

Da podsjetimo, umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba je publicistika, esejistika i teorijska literatura o određenoj temi, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu.  Kako je najavio, a to i provodi, voditelj ovog čitateljskog kluba, komparatist, novinar i kritičar Matija Prica: "Ovaj čitateljski klub neće vas iznova svaki mjesec oduševljavati zavodljivim beletrističkim naslovima, već će vas 'tlačiti' publicistikom, teorijom i, u boljim slučajevima, esejistikom. Možda se tu i tamo slučajno potkrade i koji književni naslov, ali samo kao mamac."

Za informacije o sudjelovanju pišite nam na booksa@booksa.hr.

Program podupiru Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Kultura nova.

Tematski čitateljski klub

Umjesto aktualnih beletrističkih naslova, primarna materija ovog čitateljskog kluba bit će publicistika, esejistika i teorijska literatura, uz manji broj književnih naslova koji će se nadovezivati na prethodno navedenu literaturu. 

20 godina Bookse, 20 godina književnosti na drugačiji način!

Booksa u 2024. slavi velikih 20 godina! Kako svi mi volimo okrugle obljetnice, neki od vas vjerojatno će se sjetiti našeg 10. rođendana, koji smo (pro)slavili crowdfunding kampanjom i velikim završnim tulumom.

Za ovaj, 20. rođendan tulumarit ćemo cijelu godinu jer – zašto ne?!

Large miki solus bup 2

Korištenjem portala Booksa.hr pristajete na prikupljanje cookiea.
Booksa.hr koristi kolačiće u svrhu analize posjećenosti stranice, kako bismo vidjeli što volite čitati i konstantno poboljšavali naš sadržaj.
Booksa.hr ne koristi vaše podatke ni u koju drugu svrhu